به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین اختتامیه نخستین کنگره ملی شعر عفاف و حجاب مستور با حضور علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، محمدعلی مجاهدی، شاعر، سید حمیدرضا برقعی، شاعر، محمود آموزگار، رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، امیر اسماعیل آذر، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری فرهنگیان و اهالی شعر و ادب عصر چهارشنبه 16 دی ماه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
در حوزه حجاب و عفاف موفق عمل نکردهایم
حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در ابتدای این مراسم اظهار کرد: هدف از برگزاری این کنگره، ارتباط با نسل جوان است چراکه ارتباط با نسل جوان زبان خاص خودش را میخواهد. ما در سالهای گذشته شاهد ادبیات کم تاثیری در حوزه عفاف و حجاب بودهایم و باید بگویم که در این امر موفق عمل نکردیم. بدون شک، یکی از ابزارهای تاثیرگذار استفاده از هنر است. وقتی این هنر در کنار ارزش عفاف و حجاب قرار میگیرد شاید فلسفه جدیدی را ایجاد کند که خانوادهها و جامعه از آن بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: اگر بگوییم که در سالهای گذشته، در حوزه حجاب و عفاف تولید فرهنگی نداشتیم چندان بی راه هم نگفتهایم، باعث تأسف است در حالی که ما در ایران اسلامی زندگی میکنیم نمیتوانیم با زبان نسل جوان به گپ و گفت درباره حجاب و عفاف بپردازیم و میان این گسستگی که به دلیل نفوذ و تغییر ذائقهها ایجاد شده پیوند ایجاد کنیم. به همین دلیل، این جشنواره با پیشنهاد حمیدرضا برقعی و کمک ستاد صیانت از حقوق شهروندی شکل گرفت و آغاز به کار کرد.
دبیر کارگروه مدل و لباس با اشاره به تأثیر شعر در فرهنگ حجاب و عفاف گفت: باید شعر عفاف و حجاب را به طور حرفهای و تأثیرگذار در کنار دیگر قالبهای شعری داشته باشیم چراکه اهالی موسیقی، دانشگاهها و مراکز علمی و فرهنگی از این امر بهرهمند میشوند و از هر کدام از ابیات این اشعار میتوان به عنوان جملهای ارزشمند استفاده کرد.
این کنگره سرآغاز یک جنبش هنری و ادبی است
محمدعلی مجاهدی که دیگر سخنران این مراسم بود، در تشریح این مراسم اظهار کرد: برگزاری چنین مراسمی آن هم پس از گذشت تقریباً 36 از پیروزی انقلاب اسلامی یک حادثه نو و مبارک است، اگرچه خیلی دیر شده است اما این کنگره سرآغاز حرکت و جنبشی هنری و عقیدتی است.
وی ادامه داد: این تمرکز ادبی بر موضوع حجاب و عفاف باعث توجه بیشتر جامعه به این موضوع حیاتی خواهد شد. امیدواریم کسانی که متولی اصلی امور فرهنگی کشور هستند بیش از پیش به مسائلی از این دست عنایت داشته باشند.
این شاعر آئینی با اشاره به سابقه شعر حجاب و عفاف گفت: در گذشته در مراسمی که با عنوان شعر فاطمی و سوگواریهای غیر فاطمی برگزار میشد، یکی از زیرمجموعههای شعر فاطمی موضوع عفاف و حجاب بود که البته آثار خوبی هم خلق شد ولی این حرکت مستقل نبوده است و استقلال بخشیدن به این حوزه بسیار خوب است. امیدوارم که این مراسم در آینده در شکلی وسیعتر برگزار شود.
سابقه حجاب و عفاف در ایران به قبل از اسلام برمی گردد
امیراسماعیل آذر که آخرین سخنران این مراسم بود، در توضیح سابقه تاریخی حجاب و عفاف در ایران اظهار کرد: پوشیدگی فرهنگی ایرانی است که پیش از ورود اسلام به ایران نیز وجود داشته است. فردوسی نیز در چندین شعر به آن اشاره کرده چراکه حجاب و عفاف در دوره ساسانیان نیز وجود داشته است.
وی ادامه داد: انسانهایی که از درون سرشار از دانش هستند، بیرون برایشان اهمیتی ندارد چراکه هر چه درون کسی خالیتر باشد وجه بیرونی خود را بیشتر نشان میدهد و این موضوع ربطی به زن یا مرد بودن فرد ندارد. وقتی انسانها لباسهایی میپوشند که توجه دیگران را به خود جلب کنند از نظر روانشناسی بالینی نیاز به جلب توجه دارند زیرا که از درون چیزی برای عرضه ندارند.
در پایان این مراسم، از کتاب «گزیده اشعار نخستین کنگره ملی عفاف و حجاب» رونمایی شد و از برگزیدگان قدردانی و تشکر شد.