میرجلال الدین کزازی، پژوهشگر ادبیات کلاسیک و شاهنامه پژوه که امروز یکشنبه (17 آبان ماه) در غرفه موسسه خانه کتاب در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات حضور داشت، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) عنوان کرد: اگر رسانهای به شکل تخصصی با کتاب به گونه درست و بهآیین در پیوند باشد، فرهیختگان و اهل ادبیات و فرهنگ آن را گرامی خواهند داشت.
وی افزود: فرهیختگان به یاری چنین رسانهای با جهانی که گزیده و پسندیده آنان شمرده میشود، ارتباط برقرار میکنند. کتابهای ارزندهای که عرضه میشود اگر به درستی و دانشورانه، سنجیده و به دور از مهر و کین ارزیابی و نقد بشود، مورد خوانش و توجه فرهیختگان قرار خواهد گرفت. مردم چنین رسانهای را پی خواهند گرفت تا بدانند کتابهای ارزنده و برازنده کدام هاست.
نویسنده کتاب «دفتر دانایی و داد» اضافه کرد: هر روز با دهها کتاب رو به روییم که چاپ میشوند اما همه آنها ارزنده نیستند. بیگمان اندکی از آنها کتابهایی هستند که خواندن را میشاید. حتی اگر کتابهایی هم چاپ شود که همگیشان ارزنده باشد به کار همگان نمیآید چون در زمینههای گوناگون نوشته میشود. این رسانه میتواند از این دید بسیار کارساز باشد.
کزازی توضیح داد: ایبنا کتابهای گوناگون را به درستی میشناساند. بهره بردن از نظر کسی که توان ارزیابی و سنجیدگی کتابها را دارد می تواند کار آحاد مردم را آسان کند. چنین رسانه ای با چنین ویژگیهایی در دسترس است. اگر این رسانه قویتر باشد بیشک جای شایسته خود را در میان اندیشمندان، فرهیختگان و دوستداران و خوانندگان کتاب و دیگر ابزارهای آگاهی رسانی بیش از پیس باز میکند.
این پژوهشگر ادبیات کلاسیک ادامه داد: امروز از نمایشگاه مطبوعات دیدن کردهام اما نمی توانم شتابزده درباره ساز و کار بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات داوری کنم. نمایشگاه امسال چندان تفاوتی با نمایشگاه سال پیش ندارد. من طی چند روز آینده باید به شناخت بیشتری از نمایشگاه امسال برسم و با ویژگیهای بیشترش آشنایی بیابم.