به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، اسماعيل امينی، شاعر و عضو هیات مدیره بیناد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در نخستين روز حضور در افغانستان در روز پنجشنبه 16 آذرماه، در کارگاه آموزشی نقد شعر كه با حضور 30 شاعران جوان افغانستان در محل اتحادیه نویسندگان افغانستان برگزار شد، شركت كرد.
اميني در این نشست با طرح سؤالی مبنی بر شاخصهای تفاوت شعر از گونههای دیگر کلام در دوران کنونی، حاضران در کارگاه را به بحث كشاند و پس از شنيدن پاسخهای شركتكنندگان، با بیان این که نقد شعر موضوعی کاملاً علمی است، شاعران جوان افغانستان را متوجه این نکته ساخت که برای پیشرفت نباید از نقد شدن اشعارشان هراس داشته باشند و به صورت جدی آثارشان را به نقد اساتید بزرگ بسپارند.
وی همچنين با معرفی سامانههای «نقد شعر» و «نقد داستان» که از سوی بنیاد شعر و ادبيات داستانی ایرانیان طراحی شده است، شاعران جوان افغانستان را تشویق به حضور در این سامانهها کرد.
در پایان این برنامه تعدادی از شاعران جوان افغانستان اشعار خود را خواندند که اسماعيل امینی نکاتی را در نقد این اشعار تذکر داد.
همایش «شعر و همدلی» جمعه 17 آذر با حضور تعداد قابل توجهی از شاعران افغانستان در سالن اجتماعات دانشگاه مشعل در مرکز شهر کابل برگزار شد. در ابتداي این برنامه یاسین نگاه، شاعر مطرح و معاون اتحادیه نویسندگان افغانستان، ضمن اعلام خیر مقدم به اسماعيل امینی، به ضرورت توسعه روابط فرهنگیان منطقه برای توسعه صلح و امید در سراسر این منطقه تأكيد كرد.
در ادامه خالده فروغ، مهمترین شاعر زن افغانستان و استاد زبان فارسی دانشگاه کابل، ادهم کاوه، سیمین غزل حسنزاده، شاعر و معاون سابق وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان، سید رضا محمدی، شاعر برجسته و رییس اتحادیه نویسندگان افغانستان، مهتاب ساحل، نفر برگزیده جشنواره شعر قند پارسی، بسیگل شریفی، مجیب مهرداد، شاعر مطرح و سخنگوی وزارت معارف افغانستان، قنبرعلی تابش، برگزیده جشنواره شعر فجر، ترنم سیدی، استاد شجاع خراسانی و تعدادی دیگر از شاعران پيشكسوت و جوان افغانستان، به ارایه سخنان و اشعار خود پرداختند.
تمام سخنرانان در این برنامه بر یگانگی زبانی دو کشور و تأثیر جدی ادبیات فارسی در ایران بر شاعران و ادیبان افغانستانی تأکید و اساتید بزرگ زبان فارسی را سرمایههای مشترک تمام فارسی زبانان جهان اعلام كردند.
در ادامه این برنامه اسماعيل امینی، طی سخنرانی خود ضمن تشکر از اهالی فرهنگ و ادب در افغانستان به دلیل میزبانی گرمشان، به توضیح وظیفه شاعران و هنرمندان پرداخت.
وی با بیان این که شاعر وظیفه دارد از مرزها گذر کرده و ارزشهای انسانی را در تمام جهان توسعه دهد، زبان فارسی را واجد زمینههای لازم برای سوق دادن جهان به سوی صلح و مهربانی دانست و شاعران ایران و افغانستان را متوجه وظیفه انسانیشان كرد.
امینی همچنين بر یگانگی این دو سرزمین تأکید و اظهار امیدواری کرد که میزان مراوادت اهالی فرهنگ و ادب دو کشور روز به روز توسعه یابد.