صابر قدیمی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: متاسفانه رسانه ملی و سیاستهای آن از بحث آموزش و ایجاد محتوای کارآمد دور شدهاند و این مشکل اساسی حوزه فرهنگ است. در حال حاضر رسانههای ما تنها به دنبال تولید یک برنامه یا پرونده هستند و اینکه کیفیت محتوا در چه جایگاهی قرار دارد، برای ما اهمیتی ندارد و این مواردی است که به رسانهها لطمه میزند.
وی ادامه داد: رسانهها و مطبوعات برنامههای صدا و سیما را بررسی کنند و ببینند که چند درصد برنامههای تولید شده مفید است؟ و از این بین چند برنامه به کتاب و کتابخوانی اختصاص داشته است. به عنوان فردی که در این حوزه حضور دارد، اعلام میکنم که برنامههای تولید شده کارایی لازم را ندارد. متاسفانه مطبوعات هم حمایت خوبی از کتاب و کتابخوانی نمیکنند چراکه ما هر روز در گوشهای از شهر تهران شاهد برگزاری یک مراسم کتابی هستیم اما واقعا رسانهها چقدر به این موضوع پرداختهاند.
این شاعر و طنزپردار مطرح کشورمان با اشاره به فعالیتهای موسسه خانه کتاب اظهار کرد: خانه کتاب یکی از نهادهای تاثیرگذار است که با تمام توان در حوزه کتاب فعالیت میکند اما این موسسه به تنهایی نمیتواند شرایط را تغییر دهد. خانه کتاب در طول سال برنامههای کتابی زیادی برگزار میکند اما واقعا بررسی کنیم که چند درصد رسانهها برنامههای این نهاد را پوشش دادهاند و چقدر اخبار حوزه کتاب در اولویت قرار داشته است.
وی افزود: ما در حال حاضر برنامهای که توسط استادان درجه یک ایران برگزار شود، مخاطبان را به سمت خود بکشانند و از آن طرف خروجی داشته باشد نداریم و شاید این یکی از دردهای حوزه کتاب باشد.
قدیمی فعالیتهای حوزه کتاب را جزیرهای خواند و گفت: در شرایط فعلی همه نهادها برای کتاب و کتابخوانی در حال تلاش هستند اما به دلیل اینکه با هم در ارتباط نیستند و بهصورت جزیرهای فعالیت میکنند، هیچ اتفاق خاصی رخ نمیدهد و شاید به همین دلیل است که ماشین فرهنگ حرکت نمیکنند و همیشه درجا میزند.