به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، پژوهشگاه فرهنگ فارسی - تاجیکی در ادامه همکاری با وزارت معارف و علوم جمهوری تاجیکستان و در پی درخواست ریاست دانشگاه دولتی تاجیکستان، کتاب درسی «زبان فارسی» را منتشر کرد.
کتاب مذکور با 180 صفحه برای دانشجویان رشته «فیلولوژی ایران» تهیه شده است.
«فیلولوژی» علمی است که آثار ادبی و زبانها را از نظر تتبع و استقصای متون و صرف و نحو مورد دقت قرار میدهد. این کتاب نوشته، عظیم بیضایف، استاد دانشگاه ملی تاجیکستان است که با ویرایش پروفسور عمر صفراف، استاد همین دانشگاه و زیر نظر حسن قریبی، رییس پژوهشگاه فرهنگ فارسی- تاجیکی منتشر شد.
به گفته مؤلف در پیشگفتار، مطالب این کتاب به دو خط سریلیک و فارسی و نیز همراه با آوانگاری لاتین تهیه شده که برای دانشآموزان و دانشجویان امکان خوب شناخت املای واژهها و خواندن نمونه متنها را فراهم میسازد.
عظیم بیضایف با بیان اینکه در این کتاب برای اولینبار از آوانویسی بینالمللی براساس الفبای لاتین استفاده شده، تصریح کرد: کتاب یاد شده با درنظر داشتن تجربه بینالمللی و مهمترین دستاوردهای سالهای اخیر در مورد تهیه کتابهای درسی از جمله روشهای فعال تعلیم و تفکر انتقادی تالیف شده است.
وی ادامه داد: برای تشویق دانشجویان به خوشنویسی، در برخی از صفحات تمرینهای مخصوص خوشنویسی نیز وجود دارد. در این کتاب علاوه بر موارد آموزشی زبان فارسی، متون آن هم برای آشنایی با ایران و تاریخ آن نگاشته شده است.