احمد ابومحبوب، استاد دانشگاه و پژوهشگر ادبیات کلاسیک در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) عنوان کرد: معرفی یک کتاب، از میان کتابهای زیادی که سال گذشته خواندم، کار دشواری است.
وی افزود: خریدن و هدیه کتاب «فرهنگ و هویت» نوشته چالرز لیندولم با برگردان محسن ثلاثی را به مخاطبان و کتابخوانها پیشنهاد میکنم. این اثر، تحقیقی مردمشناختی است و جامعه را از بُعد روانشاختی بررسی میکند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مباحث مفیدی در این کتاب مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. «فرهنگ و هویت» که توسط نشر ثالث منتشر شده است، میتواند پاسخ بسیاری از پرسشهای مردمشناختی را تشریح کند.
این پژوهشگر ادبیات کلاسیک اضافه کرد: کتاب دیگری که خواندنش را در سال جدید به کتابخوانها توصیه میکنم، «مبانی سبکشناسی» پیتر وردانک است. این کتاب مباحث جدید سبکشناسی در جهان را به خواننده میشناساند.
وی توضیح داد: در زبان انگلیسی، کتابهای متعددی درباره سبکشناسی تألیف شده، اما این اثر نخستین و بهترین اثر ترجمهشده به زبان فارسی محسوب میشود. متأسفانه دانش سبکشناسی ما در ایران در حد کتاب «سبکشناسی» ملکالشعرا بهار باقی مانده است اما کتاب «مبانی سبکشناسی» میتواند راه تازهای را پیش روی مخاطبان قرار دهد.
احمد ابومحبوب متولد تهران است. وی در نخستین سالهای بازگشایی دانشگاه بعد از انقلاب فرهنگی، در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران پذیرفته شد و بعدها در دانشگاه به تدریس پرداخت. «دیوان رباعیات اوحدالدین کرمانی»، «ساخت زبان فارسی»، «کالبدشناسی نثر»، «عروض و قافیه و نقد ادبی»، «یک حبه قند فارسی (10 جلد)»، «فرهنگ چهارزبانه علوم اجتماعی»، «در های و هوی باد»، «گهواره سبز افرا»، «کک کوهزاد»، «معروف کرخی» و «فمینیسمهای ادبی» نام کتابهای اوست.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به لینک زیر مراجعه کنید: